از بین بردن برجستگی قالی
از بین بردن برجستگی قالی، اگر فرشی با اندازه مناسب را برای اتاقها یا سالن پذیرایی منزل خود انتخاب نکنید، ممکن است ناچار شوید آنها را تا کنید. اما اگر در انتخاب فرش خود دقت کنید، هیچگاه با مشکل تاخوردگی فرش و موکت مواجه نخواهید شد.
گاهی اوقات هم بعد از شستشوی فرش در قالیشویی و بعد از باز کردن فرش از حالت لول متوجه چروک و تا شدگی در برخی نقاط فرش میشود. این چین خوردگی به خاطر فشار متناقضی که به ساختار فرش وارد میشود، به وجود میآید. تا ماندن فرش جلوه بسیار زشتی به کف منزل شما میدهد.
بنابراین شما باید این نقاط تاخورده را صاف کنید تا فرش رخ زیبای خودش را مجدداً نشان شما دهد. اما سوال اینجاست که چگونه باید این تاخوردگیها را برطرف کرد؟
از بین بردن چروک فرش:
با استفاده از روش های زیر می توانید به روند مسطح شدن فرش کمک نمایید به از بین بردن چروک و برجستگی فرش. اگر چنانچه فرش به خودی خود صاف نمی باشد:
تا کردن چین فرش در جهت مخالف. این عمل را “رول معکوس” یا “رول به پشت” می نامند. هنگام رول نمودن به دقت به سروصداهای ناشی از شکستن فرش گوش دهید. اگر شما هرگونه صدایی شنیدید, بلافاصله توقف نمایید.
فهرست مطالب
از بین بردن برجستگی قالی
از بین بردن چروک فرش
روش های رفع شکستگی فرش
چه فرش هایی بیشتر در معرض شکستگی و چین خوردگی می باشند
چه فرش هایی کمتر می شکنند یا اصلا هیچ تا و چینی به خود نمی گیرد
برای جلوگیری از لول شدن فرش چه کنیم؟
روش های رفع شکستگی فرش
فرشی که چروک شده است را باید سریعا چروک شدگی آن را برطرف نمود در غیر اینصورت اگر به مدت طولانی در حالت چروک باقی بماند چروک ها شدیدتر شده و باعث شکستگی فرش می گردند.
می توانید چروک ها را با پهن کردن فرش و رفت و آمد بر روی آن ، از بین ببرید اما نقاط شکسته شده به خوبی روز اول باز نمی گردند و حتی اگر فرش کاملا هم پهن شود باز هم چروک خواهد داشت . اگر چروک فرش زیاد نباشد و قسمت چروک شده به ریشه های بالا و پایین فرش نزدیک نباشد، خودتان می توانید چروک فرش را باز نمایید.
یکی از راه های رفع شکستگی فرش، قرار دادن یک جسم سنگین بر روی قسمت های چروک فرش است این عمل رفع چروک شدگی را تسریع می بخشد. پهن کردن فرش در مقابل آفتاب و قرار دادن یک جسم سنگین بر روی قسمت چروک شده نیز از دیگر روش هایی است که برای رفع چروک شدگی توصیه می گردد.
چه فرش هایی بیشتر در معرض شکستگی و چین خوردگی می باشند
۱-فرش های خشک و با قدرت انعطاف پایین
۲-فرش های دارای الیاف غیر پنبه ای و پلاستیکی( اگر توجه کنید فرش دستباف هیچ موقع بعد از شستشو نمی شکند چون کاملا پنبه ای است)
۳-فرش های که بافت سفت و تراکم نسبت به بافت نامناسبی دارند.
۴-فرش هایی که برای مراتب بسیار زیاد شستشه شده اند و هیچگونه آهار و استحکامی ندارند.
چه فرش هایی کمتر می شکنند یا اصلا هیچ تا و چینی به خود نمی گیرد
۱-فرش های دستباف
۲-قالی و قالیچه های که از الیاف مرغوب و پنبه ای بافته شده شده اند
۳-فرش های تراکم و شانه مناسب و نرم(۱۰۰۰ شانه تراکم ۳۶۰۰ فرشی که ،در صورتی که الیاف با درصد بالای پنبه باشد ،بسیار خوب برای شستشوهای مکرر می باشد.
برای جلوگیری از لول شدن فرش چه کنیم؟
راههای مختلفی برای جلوگیری از لول شدن فرش وجود دارد، در درجه اول باید در خرید فرش دقت کنید تا با این مسئله مواجه نشوید . این مشکل بیشتر در فرشهای دستباف اتفاق میافتد .
بهتر است همیشه قبل از خرید فرش دستباف از بافنده معتبر یا فروشگاههای مجاز خریداری کنید که در این زمینه تجربه کافی را دارند. در صورتی که اصول فنی در بافت فرش رعایت نشده باشد شما را به دردسر میاندازد .
نکته آخر
دقت کنید که یکی از بدترین کارهایی که موجب صدمه زدن به فرش میشود، میخ کردن یا متصل کردن فرش به زمین برای مدت زمان طولانی است. برخی برای برطرف کردن لول خوردگی فرش این کار را انجام میدهند که به شدت به فرش آسیب میزند. چراکه با این کار در تار و پود فرش تنش ایجاد شده و در مدت زمان طولانی فرش آسیب میبیند.