بهترین شرکت فرش ماشینی ،فرشها در خانههای ما ایرانیها بیشتر از بسیاری از دیگر المانها به چشم میآیند. فرشهای ماشینی در حال حاضر در طرحها، رنگها، مدلها و کیفیتهای مختلفی در بازار موجود هستند و این موضوع در کنار خوبیهایی که دارد، میتواند انتخاب یک مدل فرش ماشینی خوب را کمی دشوار سازد. با توجه به این مهم، در این مقاله قصد داریم تا شما را با بهترین برندها و شهرهای تولید کننده فرش ماشینی آشنا کنیم.
از مهمترین مؤلفههایی که در انتخاب یک فرش ماشینی خوب باید به آن دقت کرد، برند و شرکت تولید کننده آن است. یک برندفرش ماشینی خوب، در انتخاب بهترین مواد اولیه از جمله نخ از هیچ تلاشی دریغ نمیکند. از جدیدترین دستگاههای بافندگی و فناوریها برای بافت فرش استفاده میکند. این موضوع باعث میشود که در درجه اول کیفیت فرش افزایش و از طرفی هم میزان نقص در ساختار فرش کاهش یابد. در ادامه به معرفی چند مورد از خوشنامترین شرکتهای تولید کننده فرش در شهرهای مختلف ایران میپردازیم.
اگر قصد خرید فرش ماشینی داشته باشید باشید،تبلیغات بی شمار شرکت های تولیدی فرش ماشینی ممکن است شما را هم در انتخاب بهترین فرش ماشینی برای منزلتان گیج کرده باشد.
انواع فرش از نظر دستگاه بافت
تولید فرش ماشینی در کشور ما قدمتی ۵۰ ساله دارد. اولین فرش ها در شرکت مخمل و ابریشم کاشان و به وسیله ماشینهای مخمل بافی ژاکارد و با الیاف مصنوعی براق و پرز نسبتاً کوتاه و وزن سبک، بافته و روانه بازار گردید.
پس از آن فرش راوند با وارد کردن ماشین آلات ۳۲۰ شانه، نخستین فرش ها با پرزهای بلند و پشمی را بافت که با استقبال چشمگیری مواجه شد.
پس از ماشین آلات ۳۲۰ شانه، دستگاه های بافت ۳۵۰ شانه، ۴۴۰ شانه، ۵۰۰ شانه، ۷۰۰ شانه، ۱۰۰۰ شانه، ۱۲۰۰ شانه و ۱۵۰۰ شانه به ترتیب وارد کشور و اقدام به تولید فرش ماشینی کرد.
ماشین آلات ۳۲۰ شانه هم اکنون منسوخ شده است، بافت ۳۵۰ شانه و ۴۴۰ شانه هم بسیار کم است و بیشتر برای تولید کناره و جانمازی به کار می رود.
بهترین فرش ماشینی ایران چیست؟
همانطور که گفتیم بهترین فرش ماشینی در واقع بسته به نیازها و بودجه شما تعیین می شود، نه اینکه مثلا بگوییم فرش ۱۵۰۰ شانه بهترین فرش بازار در حال حاضر است.
فرش های ۱۵۰۰ شانه اگرچه در حال حاضر گرانترین فرش بازار است، اما به خاطر خاب فرض (ضخامت کم آن) بیشتر برای جاهایی پیشنهاد می شود که اولاً کم رفت و آمد است و دوماً بر روی آنها نشست و برخاستی نمی شود.
فرش های ۱۲۰۰ شانه نیز به دلیل خاب کم پیشنهاد می شود برای جاهایی که نشست و برخاست بر روی مبلمان انجام می شود، توصیه می گردد، لذا استفاده از فرش های ۱۵۰۰ و ۱۲۰۰ بیشتر در سالن های پذیرایی توصیه می گردد.
فرش ماشینی ۱۰۰۰ شانه علاوه بر ظرافت و تراکم بافت بالا، دارای خاب بیشتری نسبت به فرش های ۱۲۰۰ و ۱۵۰۰ شانه است. از این گونه فرش ها هم برای سالن پذیرایی و هم برای جاهایی که روی فرش نشست و برخاست می کنند، می توان استفاده کرد.
فرش های ۷۰۰ شانه به نسبت فیمت پایین تر نیز محصولی عمومی تر برای استفاده از منازل هست. گفتنی است که فرش ۷۰۰ شانه انواع مختلفی دارد و در انتخاب آن باید دقت بیشنری به موارد دیگر داشت، علت آن تنوع بالای دستگاه های تولیدی فرش است. البته همین نکات برای فرش های ۵۰۰ شانه نیز مفروض است.
اخیراً نقشه های یکسانی بر روی ماشین آلات مختلف تولید می شود و می توان به صورت ترکیبی از فرش ها استفاده کرد، مثلا می توان در سالن از فرش ۱۲۰۰ شانه استفاده کرد، از ۱۰۰۰ شانه در نشیمن و از ۷۰۰ شانه در اتاق خواب.
بهترین جنس الیاف فرش ماشینی چیست؟
یکی از نکات مهمی که باید قبل از خرید فرش به آن دقت کرد، آشنایی با انواع الیاف به کار رفته در فرشهای ماشینی موجود در بازار است.
البته ما در اینجا قصد نداریم به صورت تخصصی به معرفی آن بپردازیم، بلکه به مرور آنها به صورت کلی و بازاری بسنده خواهیم کرد، اما اگر نیازمند به مطالعه جزئی تر آن هستید می توانید مطالب زیر را با دقت مطالعه کنید.
فرشهای ماشینی را میتوان از لحاظ جنس مواد اولیه ای که در نخ خاب آن استفاده می شود در چهار دسته عمده طبقه بندی کرد که عبارتند از فرشهای ماشینی پشمی، فرشهای ماشینی آکریلیک، فرشهای ماشینی پلی استر و فرشهای ماشینی پلی پروپیلن.
مقایسه فرشهای آکریلیک با دیگر انواع فرش ماشینی
از لحاظ دوام و طول عمر، فرشهای آکریلیک نسبت به فرشهای BCF، درصد دار و پلی استر، از طول عمر بیشتری برخوردار میباشند.
این فرشها برای مدت طولانی حتی تا بیش از ۱۰۰ سال قابل نگهداری و استفاده هستند ولی فرشهای BCF و پلی استر عمر کوتاهی دارند و در زمان بسیار کوتاهی نرمی و لطافت خود را از دست خواهند داد
از لحاظ کوتاه شدن (آبرفتگی)، به مرور زمان بر اساس مدت مورد استفاده قرار گرفتن یا همان پا خوردگی، تغییر فرشهای آکریلیک بسیار کم یا ناچیزی میباشد که به حساب نمیآید ولی در دیگر انواع فرش ماشینی، این موضوع به شکل ملموسی قابل مشاهده است به طوری که بعد از مدتی شاهد کج یا کوتاه شدن قد یا پهنای فرش خواهیم بود.
از لحاظ شستشو و در معرض نور قرار گرفتن در فرشهای آکریلیک شاهد هیچ گونه تغییری نمیباشیم ولی این مورد در فرشهای BCF، مخلوط و پلی استر بالعکس میباشد که باعث میشود جلوه و زیبایی فرش در زمان کوتاهی از بین برود.
فرشهای آکریلیک از مقاومت بالایی در برابر گرمای مستقیم برخوردار می باشند به طوری که یکی از ویژگیهایی که فرش آکریلیک را از سایر فرشها متمایز میکند تست گرما میباشد به طوریکه می توان اتوی داغ را روی فرش گذاشته بدون تغییر برداشت ولی در الیاف BCF و پلی استر، فرشها براثر قرار گرفتن در برابر گرما دچار سوختگی و فرورفتگی شده و فرش ازبین میرود.
اما از معایب فرشهای آکریلیک میتوان به این مورد اشاره کرد که در کوتاه مدت جذب طبیعت نمیشوند ولی BCF و پلی استر به مرور پودر شده و در فضا پراکنده و در طبیعت جذب میگردد.
بهترین مارک فرش ماشینی چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
مطالب بالا در مورد انتخاب بهترین فرش ماشینی را مطالعه کردید، اما شاید برایتان سوال باشید بهترین مارک فرش ماشینی در ایران چه ویژگی هایی داشته باشد؟
یکی از مهمترین ویژگی هایی که باید در مورد کارخانجات فرش ماشینی در نظر داشته باشید این است که از ماشین آلات به روزی استفاده کنند، قطعا ماشین آلاتی که در سال ۲۰۲۰ ساخته شده فرش های با کیفیت تری از کارخانجاتی تولید می کند که ماشین بافتشان مربوط می شود به سال های ۱۹۷۰ میلادی!
همچنین مواد اولیه نفش مهمی در انتخاب بهترین مارک فرش ماشینی ایفا می کند که به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم.
بسته بندی مناسب، آهار و تکمیل مناسب و قیمت خوب نیز از دیگر ویژگی های یک مارک خوب فرش ماشینی است.