چرا فرش های ماشینی پرز می دهند؟
چرا فرش های ماشینی پرز می دهند؟زمانی که به تازگی فرش را خریده اید شاید فروشنده به شما گفته باشد پرز دادن فرش در روزهای اول طبیعی است. اما ماه ها می گذرد و هنوز درگیر پرزهای فرش هستید.
این نسبت آنقدر زیاد است که به شدت کلافه شده اید. بهتر است بدانید در تولید فرش عواملی هستند گه اگر به خوبی رعایت نشوند فرش شما دچار پرزدهی بالا می شود:
چه فرشی پرز دهی کمتری دارد؟
در تولید فرش های ماشینی با شانه و تراکم های مختلف از نخ هایی با شماره مختلف به کار می رود. به طور مثال شماره نخ در فرش ۷۰۰ شانه پایین تر از فرش ۱۰۰۰ شانه است.
هرچه شماره نخ بالاتر باشد، سبب می شود که تار نخ نازک تر باشد؛ در فرش ۱۰۰۰ شانه از نخ نازک تری نسبت به فرش ۷۰۰ شانه استفاده می شود. تعداد گره ها در فرش ۱۰۰۰ شانه نیز بیشتر از فرش ۷۰۰ شانه است . با این توضیح باید بگوییم که پرزدهی فرش های دارای شماره نخ بالاتر و تراکم بیشتر کمتر از فرش هایی است که تراکم پایین تری دارند.
چند روش برای از بین بردن پرز دادن فرش
حتی اگر در کارخانه از تمامی روش ها برای کم کردن پرزدهی استفاده شود ، باز شاهد این خواهیم بود که فرش های ماشینی پرزدهی خواهند داشت. اگر فرشی را جدیداً خریداری کرده و به خانه آورده اید و در آن پرزدهی مشاهده می کنید به هیچ وجه نباید نگران نباشید.
اولاً همان طور که گفته شد پرزدهی فرش یک مسئله ی طبیعی است و دوماً این که با استفاده از روش هایی که به آن خواهیم پرداخت می توانید پرزدهی فرش را به حداقل برسانید.
دقت داشته باشید که این روش ها را به درستی و دقیق انجام دهید چرا که صحیح انجام ندادن آن ها به احتمال زیاد پرزدهی را بیشتر خواهد کرد.
مدت و شدت پرزدهی به چه عواملی بستگی دارد؟
مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی وابسته به عوامل مختلفی است. از مهمترین این عوامل می توانیم به ضخامت نخ زمینه ، کیفیت آهار به کار رفته ، کیفیت الیاف به کار رفته ، نوع نخ ، ساختمان نخ ، چگونگی وصل شدن نخ خاب فرش به زمینه و بسیاری عوامل دیگر اشاره کنیم.
فرش های ماشینی در انواع شانه های ۷۰۰ ، ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ شانه هستند و بر این اساس میزان پرزدهی فرش های ماشینی ۱۲۰۰ شانه از ۷۰۰ و ۱۰۰۰ شانه کمتر است و از مهمترین نکاتی است که در موقع خرید فرش باید به آن توجه شود.
عوامل ایجاد پرزدهی فرش ماشینی
در بین انواع فرش ماشینی موجود در بازار ، فرش ماشینی اکریلیک از بهترین نوع می باشد. گرچه این نوع فرش، جزو فرش های درجه یک و با کیفیت بالا است، اما عیوبی نیز دارد که یکی از آن ها، پرز دادن فرش اکریلیک است. تعدادی از عواملی که باعث ایجاد مشکل پرزدهی فرش ماشینی می شود را اشاره خواهیم نمود:
-
استفاده از الیاف ضایعاتی و بی کیفیت در بافت فرش
-
بهینه و استاندارد نبودن میزان آب و روغن در مرحله آماده سازی الیاف فرش
-
تنظیم نبودن دستگاه های ریسندگی فرش ماشینی
-
مناسب نبودن میزان تاب نخ های فرش
-
عدم تثبیت حرارتی به میزان مطلوب
-
استفاده نکردن از آهار به مقدار مناسب
نکته آخر
یکی از مهمترین عواملی که مدت و شدت پرزدهی فرش های ماشینی را تحت تأثیر قرار می دهد تراکم و تعداد شانه ی فرش است. هر چقدر تعداد شانه و تراکم یک فرش بیشتر باشد پرزدهی نیز کمتر خواهد بود.