1 - راهنمای خرید فرش

۶عیب فرش ماشینی که نمی دانید

فرش ها و معایب آن ها 

عیب فرش ماشینی امری قابل کنترل است. فرش ها یکی از مهم ترین وسایل تاثیر گذار در محیط داخلی ساختمان ها و دکوراسیون داخلی منازل می باشند. به عبارت دیگر فرش، پرده و مبل سه رکن اصلی در دکوراسیون داخلی منازل می باشند که در بین آن ها فرش ها اهمیت بیشتری دارند زیرا مساحت زیادی از ساختمان و یا منزل را پوشش می دهند. فرش ها تنوع بسیار زیادی دارند که می توان آن ها را از نظر طرح و رنگ، از نظر اندازه و ابعاد، از نظر تراکم طولی و عرضی، از نظر جنس و …. از یک دیگر تفکیک کرد. لازم به ذکر می باشد که فرش ها مزایا و معایب مختلفی دارند. با شناسایی عیب های مهم فرش ها می توان برای رفع آن ها اقدام کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی عیوب مهم فرش ها بپردازیم و آن ها را بیان کنیم.

 

6عیب فرش ماشینی که نمی دانید

چند مورد عیب فرش ماشینی

همان طور که گفته شد عیب فرش ماشینی انواع مختلفی دارد که به راحتی قابل کنترل می باشند. در حقیقت برای جلوگیری از بروز مشکلات می توان از فرش ها مراقبت کرد. در اینجا به بیان مهم ترین عیوب فرش پرداخته ایم و همچنین راه های کنترل آن را بیان کرده ایم.

 

۶عیب فرش ماشینی و راههای رفع آن:

  • عدم اصالت محصول : یکی از عیوب فرش ها، عدم اصالت آن ها می باشد. در حقیقت برخی از فرش ها بر اساس استاندارد های جهانی تولید نشده اند و تولید آن ها بر اساس معیار های ناشناخته صورت گرفته است. بافت آن ها بدون پایه و اساس بوده که در طرح های آن ها نشانی از طبیعت، طرح های فرهنگی و …. نمی باشد.

 

  • بافت نامرغوب فرش ها : یکی دیگر از عیوب فرش ها بافت نامرغوب آن ها می باشد. در حقیقت ممکن است خامه و رج نقشه ی فرش ها در هنگام بافت با هم متناسب نباشند، همچنین ممکن است چله کشی به خوبی صورت نگرفته باشد که در نتیجه باعث بافت نامرغوب و بی کیفیت فرش می شود.

 

  • وجود بالازدگی و پایین زدگی در سطح فرش : از دیگر عیب های مهم فرش ها می توان به بالازدگی و پایین زدگی آن ها اشاره کرد. بالازدگی به برآمدگی های منحصر به فرد ایجاد شده در سطح فرش اشاره دارد که از دلایل آن می توان به عدم تناسب بین مواد اولیه مصرفی و رج شمار فرش ها اشاره کرد. از دیگر دلایل بالازدگی ها عدم آگاهی کافی بافنده از مواد مصرفی و مقدار آن ها می باشد. ناگفته نماند که پایین زدگی به قسمت هایی از فرش گفته می شود که پرز های آن از دیگر قسمت های فرش کوتاه تر بوده که از آن به عنوان پایین زدگی یاد می شود. دلیل آن کم شدن نمره نخ های مصرفی، بدون دلیل و علت می باشد.

 

  • پوکی و عدم انسجام فرش ها : یکی دیگر از عیوب فرش ها، پوکی و تو خالی بودن آن ها می باشد. به عبارت دیگر هنگامی که چله فرش های ضخیم تر از حالت استاندارد می شود، فرش سبک می شود و به پوکی حرکت می کند. در حقیقت فرش از انسجام کافی برخوردار نمی باشد و در دسته فرش های نامرغوب قرار می گیرد. ناگفته نماند که ضخیم شدن چله فرش ها دلایل مختلفی دارد که می توان به صرفه جویی در در مواد مورد نیاز در بافت فرش مانند نخ های ابریشمی، خامه و … اشاره کرد. دلیل دیگر ضخیم شدن چله کاهش مدت زمان لازم جهت بافت فرش مورد نظر می باشد.

 

  • لوله شدن گوشه های فرش : یکی دیگر از عیوب فرش ها لوله شدن گوشه های برخی از فرش ها می باشد. به عبارت دیگر ممکن است مشاهده کرده باشید که گوشه برخی از فرش ها به سمت داخل لوله می شود که این مشکل دلیل منحصر به فردی دارد. دلیل اصلی این مشکل عدم درست انجام دادن مرحله دفتین زدن می باشد. دفتین زدن به مرحله ای گفته می شود که گره های ایجاد شده با استفاده از وسیله ای منحصر به فرد کوبیده می شوند. عمل کوبیده شدن باید به صورت یکنواخت و یکسان در قسمت های گره زده شده انجام شود، در صورتی که این عمل به خوبی و بر اساس استاندارد های لازم انجام نشود، لوله شدن گوشه را به دنبال خواهد داشت.

 

  • ترنج نامتقارن : یکی از عیب های مهم و همچنین اساسی در فرش ها، وجود ترنج نامتقارن در طرح و نقش فرش می باشد. به عبارت دیگر ترنج به عنصری از طرح فرش ها گفته می شود که درست در وسط فرش قرار می گیرند که با تمام قسمت های فرش فاصله یکسان دارد. در برخی از فرش ها ترنج با قسمت های دیگر فرش هماهنگ نیست. در اصطلاح به فرش هایی که ترنج در وسط آن ها قرار ندارد، فرش ترنج دارد گفته می شود.

موارد گفته شده از مهم ترین عیوب فرش های ماشینی هستند که شما باید هنگام خرید فرش ماشینی حتما به آن ها توجه کنید.

 

بازگشت به لیست

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.